Bonobos Förskola

Klicka här för att redigera underrubrik

Språklådor

Vid olika tillfällen tar vi fram våra nallar och använder till att träna på att sortera, kategorisera, räkna antal, träna färgerna med mera. Det finns flera olika sätt man kan sortera och kategorisera dessa på.

 

Vi har även ett väldigt bra material från specialpedagogen som vi använder oss mycket av, dvs våra språklådor. Där tränar vi exempelvis ljud, begrepp, motsatser, prepositioner, memory. 

Härliga utedagar

Vi använder ofta våra underbara elcyklar som gör att vi kan ta oss längre iväg om vi vill på våra utedagar. Vi har bland annat kunnat cykla bort till Kronoskogen och grillat. 

Pantmonstret

Vi fick uppdrag från Pantmonstret att gå på pantjakt och samla efter petflaskor och burkar. Vi gick utanför förskolan och letade men hittade bara några fåtal. Men under någon vecka samlade vi ihop massvis med petflaskor och burkar och kunde efter barnens önskemål köpa glass för pengarna. Vi har även haft diskussioner kring storlekarna på flaskorna och vad som skiljer dem åt. Flaskor och burkar är värda olika mycket och vi förde även ett diagram över hur mycket pengar vi samlat ihop.