Bonobos Förskola

Klicka här för att redigera underrubrik

Välkommen till förskolans blogg! Här kan du läsa om vad de olika avdelningarna gör just nu. 


Katten

Nu är vi igång med aktiviteter och vårt temaarbete för höstterminen. Vi arbetar efter det pedagogiska årshjulet där det just nu är socialt/ emotionellt som är i fokus. Vi har även köpt in en app med böcker som heter PolyGlutt. Genom den appen har varje avdelning valt vars en bok att arbeta med. Vi har valt kompisböckerna om Kanin & Igelkott. Det finns 10 st böcker där vi har valt ut några utav dem. 

Vi började med att introducera Kanin & Igelkott på kolonin tillsammans med barnen. Första boken var "Prata om det". 
Vi märkte stort intresse hos barnen och dem blev väldigt nyfikna på vilka dem var och ville skriva brev direkt till dem. 


När vi hade avslut för boken så kom självklart Kanin på besök och ville baka sockerkaka tillsammans med barnen. Det var väldigt uppskattat. 

Vi har även börjat med att introducera Grej Of The Week. Det är s.k "minilektioner" som består av ledtråd som leder till faktadel och kuriosa om personer, platser eller händelser. Syftet med GOTW är att sprida ett positivt inställning till att lära, att kunskap är roligt. Varje barn hos Katten har fått vars en bok där dem klistrar in veckans GOTW. 


Vi började med ledtråden: Har långa öron och tycker om morötter. 

Det var ju såklart kaninen! Även barnen gissade rätt på det fast dem trodde också att det kunde vara häst, lama och åsna. 

Vi valde kaninen eftersom vi arbetar med våra kompisar Kanin & Igelkott och på så sätt får barnen ännu mera kunskap om det vi arbetar med på ett lustfyllt sätt. 

DELFINEN 

Augusti 2018

Denna vecka har vi haft sångsamling med nya sånger och TAKK-tecken. Vi har också introducerat höstens tema - Boken Alla tre ute på förskolan ärtan". I torsdags på vår utedag promenerade vi till kolonin, tittade på naturen och lekte i regnet. Vi avslutade med korvgrillning. Så gott tyckte barnen! Vi har även denna vecka hunnit med en cykeltur med våra lådcyklar. Barnen bestämde vägen och den ledde till stadsparkens lekplats. Kul! Vi har tryckt äppeltryck på papper ute på gården. Äpplen som vi fått av en kompis  

på avdelningen. Vi delade äpplen först och ser hur det ser ut och sen doppar vi det i färg och trycker det mot pappret. Det blir olika tryck beroende på äpplets form och mängden färg på äpplet. Rolig aktivitet som barnen uppskattade!

" Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin nyfikenhet och sin lust samt förmåga att leka och lära "