Kattens julkalender 2017

Nu under december månad har vi fått i uppdrag av kaninen Bitis att skapa en julkalender. Vi samlade ihop massa pinnar i skogen och sedan började vi mäta och skapa vår gran.

Julgranskulorna hänger i rad och vi räknar ner dagarna till julafton.

Dagens "luckvärd" får skanna QR koden som göms bakom julgranskulan. Det är olika uppdrag varje dag från kaninen Bitis och Raffe Räv.

Bygger Snick & Snacks koja i skogen

Kattens barn har även byggt minikojor inne på avdelningen. Där har dem byggt kojorna tvåochtvå för att fortsätta träna på att samarbeta tillsammans. Vilka kreationer dem har skapat! Wow!

Barnen samarbetade med att bygga en koja tillsammans. Dem letade efter större grenar och diskuterade hur dem skulle bygga den. På eget initiativ  byggde dem den tillsammans utifrån inspiration från boken om Snick och Snack bygger en koja. Barnen stärker sin grupptillhörighet, samt barnens egna förmåga till att tro på sig själv. Barnen tränar även turtagande och visar ömsesidighet mot varandra.