En underbar dag med utflykt till Saltans lekplats i Ystad. Härlig känsla och kunna använda oss av kollektiv trafik för byte av miljö.

Korvgrillning till lunch denna underbara soliga dag

Så kom snön ÄNTLIGEN...
Här hann vi göra några is experiment, vad händer med vatten när det är kallt ute och är minusgrader? Det visste barnen, "-Det blir is!" Vi tog några leksaker där inne ifrån och tog med oss ut även lådor som vi kunde lägga leksakerna i och hälla vatten över, då fryser leksakerna i vattnet.

• Förskolan ska sträva efter att varje barn
  • - Utvecklar sin förståelse för naturvetenskap, och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen.
  • - Utvecklar sin förmåga att urskilja, utforska, dokumentera, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap.
  •

Vi häller vatten på leksakerna, dagen efter undersöker vi och det har blivit is.
    Vad händer om vi tar in isen där inne då?
    "-Den smälter!" Barnen har koll. vi tar in sakerna i en balja på avdelningen och låter den stå en stund.

Samlar barnen till en samling och pratar om isen, vi har tagit fram salt, vad händer om man häller på salt på isen? Några barn visste det men inte alla. Vi testar och ser. Isen knastrar, och isen smälter snabbare.

Förskolan ska sträva efter att varje barn
    - utvecklar sin förståelse för rum, form, läge och riktning och grundläggande egenskaper hos mängder, antal, ordning och talbegrepp samt för mätning, tid
    och förändring,

Vi sorterar, mäter, bygger och räknar på olika vis. Vi letar former både på förskolan och utomhus. I snön hade vi möjlighet att måla former med vattenfärger.

Ute på cykeltur så hittar vi former på våra trafikskyltar, trianglar, cirklar och kvadrater.