Bonobos Förskola

Klicka här för att redigera underrubrik

Vecka 49-50 

Dessa veckor är julkalendern i full gång. Varje dag plockar vi en julkalender-kula från granen. Där på visas ett TAKK-tecken som är kopplat till dagens aktivitet. Både kul och spännande tycker barnen!

Vecka 47

Advent närmar sig med stormsteg och vi sätter igång med julpyssel - en finfin adventsljusstake arbetas fram. 

På torsdagen gick vi på teater i Folkets park. Föreställningen handlade om skogens djur, rädslor och hur fördomar kan förändras när man ger någon en chans. 

Vecka 45-46
Vi säger HEJ till Raffe räv!!

Vi provcyklar våra nya el-cyklar med barnen.....

Tillsammans med Snick och Snack pratar vi om olika känslor....


BBUUUUUUU....


HAPPY HALLOWEEN!

v 43

Denna veckans utedag spenderade vi på lekplatsen vid Marknadsgatan. Där hade vi sångsamling och fruktstund, därefter lekte vi i sandlådan, gungade och åkte rutschkana.

På fredagen var det Nallens dag - detta firade vi med sång och dans tillsammans med de andra avdelningarna på förskolan. Och så fikade vi på popcorn - Nallen också.

Välkommen tillbaka efter en skön ledighet! Vi ser framemot en rolig och lärorik termin. Vi spelar snick och snack memory....Snick och Snack berättar en massage saga om när dom är ute och plockar bär!Vi har sångsamling med flanobilder på djur!
Snick och Snack följer med till kolonin där vi bygger en koja tillsammans..mitt i fruktstunden i kojan började det ösregna!!! Catti fick rycka ut så inte taket flög iväg=)

Snick och snack kommer och hälsar på! Vi berättar en liten saga med handdockor och visar bilder, sjunger och gör rörelser till sångerna....

SÅNGSAMLING!

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, rörelse, sång och musik, dans och drama"


Var i språkrummet och ritade, lekte med bokstavsmagneterna och läste en bok!Mini-röris är roligt! Vi klappar händerna, stampar fötterna, kramar varandra mm=)

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga, och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande"  (Lpfö98)


Vi går till biblioteket och tittar på mini-bio!! " Nicke nyfiken filmer"

Spännande och så får man popcorn=)
Mini-bio var för barnen som fyllt 2 år!!

Vi gör fjärilar !!

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin identitet och känner trygghet i den"Härlig dag på kolonin !!

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande"SAGOLÅDA!

Vi berättar sagan om "Guldlock och tre små björnar". 

Spännande.....

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att lyssna, reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar och försöker förstå andras perspektiv"Pussel....


Vi tar "bussen" och går till återvinningen och slänger mjölkkartonger och plast!