Bonobos Förskola

Klicka här för att redigera underrubrik

Välkommen tillbaka efter en skön ledighet! Vi ser framemot en rolig och lärorik termin. 
Snick och Snack följer med till kolonin där vi bygger en koja tillsammans..mitt i fruktstunden i kojan började det ösregna!!! Catti fick rycka ut så inte taket flög iväg=)

Snick och snack kommer och hälsar på! Vi berättar en liten saga med handdockor och visar bilder, sjunger och gör rörelser till sångerna....

SÅNGSAMLING!

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, rörelse, sång och musik, dans och drama"


Var i språkrummet och ritade, lekte med bokstavsmagneterna och läste en bok!Mini-röris är roligt! Vi klappar händerna, stampar fötterna, kramar varandra mm=)

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga, och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande"  (Lpfö98)


Vi går till biblioteket och tittar på mini-bio!! " Nicke nyfiken filmer"

Spännande och så får man popcorn=)
Mini-bio var för barnen som fyllt 2 år!!

Vi gör fjärilar !!

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin identitet och känner trygghet i den"Härlig dag på kolonin !!

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande"SAGOLÅDA!

Vi berättar sagan om "Guldlock och tre små björnar". 

Spännande.....

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att lyssna, reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar och försöker förstå andras perspektiv"
Lek i sandlådan på gården...Härlig dag på gården efter regn! Pussel....


Vi tar "bussen" och går till återvinningen och slänger mjölkkartonger och plast!